VIRKIN VIERAILEVAT TEKSTIILITAITELIJAT
 

Virkin vierailevat tekstiilitaiteilijat kevät 2020

Ulla-Maija Vikman

Syys- ja talvikauden vieraileva taiteilija Virkki kotimuseossa. 

Teos "Kaipuu", 2018 on maalattu reaktiivivärein viskoosilangoille ja on nähtävillä Virkin kodissa elokuun loppuun 2020 saakka.

UM.jpg

Ulla Pohjola
Taiteilija Ulla Pohjolan teoksia esillä Virkki kotimuseossa elokuun 2020 loppuun saakka

”Tutkin taiteessani luonnon ja ihmisen kiertokulkua. Syntymä, elämä ja kuolema ovat olleet jo kauan teosteni aiheita. Yhdistän teoksissani kirjontaa, viljelemiäni kasveja, luonnon materiaaleja, kirpputoriesineitä sekä tempera- ja öljymaalausta. Teoksissani ja niiden aiheissa voi kokea kaiken, mitä ihminen kantaa mukanaan tiedostaen tai tiedostamatta. Kätkeytyminen, suojautuminen, muuttuminen, elämän hetkellisyys, ihmisenä olemisen mysteeri ja näkymättömän selittämätön läsnäolo toistuvat teoksissani. Henkilökohtainen työskentelytapa tuo yksityiset tunteet ja kuvamaailman yhteiseksi kokemukseksi. Kädellä ja sydämellä on parhaimmillaan intuitiivinen yhteys ja vuorovaikutus: välitön kosketus materiaaleihin, läsnäoloon ja hiljentymiseen ovat tärkeitä.”

 

Ulla_pohjola.jpg

2019

Sonja Löfgren

Tukholmassa asuvan tekstiilitaiteilija Sonja Löfgrenin käsin kirjottuja teoksia oli esillä Virkin kotimuseossa keväästä elokuun loppuun saakka. 

Sonja.jpg

2018

Raija Rastas

18. syyskuuta Merikannontiellä vietettiin Tyynen päivää tekstiilitaiteilija Raija Rastaan seurassa. Virkin näyttelyseinä sai Raija Rastaan 2 uutta teosta: vas. "Veden äärellä" sekä oik. "Virtaava".

Esitelmässä 23.10. Raija Rastas kertoi runsain työnäyttein laajasta työurastaan kirkkotekstiilien ja muun taiteen parissa.

 

 

Raija Rastas.jpg

2018

Inka Kivalo

Vieraanamme tekstiilitaiteilija Inka Kivalo torstaina 3. toukokuuta 2018.
Inka kertoi esillä olevista, väreissä hehkuvista gobeliineistaan, taiteestaan sekä urastaan.

 

 

Inka.jpg

2017

Heli Tuori-Luutonen

Tekstiilitaiteilijana Virkin kodissa esittäytyy Heli Tuori-Luutonen.

Esillä Merikannontiellä Tuori-Luutosen Suomen Käsityön ystäville suunnittelema Raita-ryijy.

Lisätietoa ryijystä ja taiteilijasta Tuori-Luutosen verkkosivuilta:

 

 

2016

Raija Jokinen

Taiteilija Raija Jokinen aloitti taiteilijavierailujen sarjan Virkki kotimuseossa. Taiteessaan hän on kehittänyt oman tekniikan, jossa hän yhdistää maalausta, piirustusta, paperinvalmistusta, kirjontaa sekä tekstiiliä.

 

 

Jokinen_kiertoradalla pap.jpg