Riikka.jpg

Taiteilijavieraana 7.5.-16.6.2024

Riikka Peltola

Olen neulomiseen keskittyvä 29-vuotias vaatesuunnittelija ja tekstiilitaiteilija (Aalto-yliopisto, 2020). Keskeistä töissäni on muodostaa suhde tekstiilimateriaaliin hitaan työskentelyn kautta. Ajan ja muistin kerrostumat näkyvät käyttämissäni materiaaleissa ja niiden käsittelyssä. Kiehtovinta teksiilikuiduissa on niiden elollisuus ja hauraus. Työskentelen käsin tekemisen lisäksi teollisten ja käsikäyttöisten neulekoneiden parissa.

Taiteilijavieraana 13.3.-3.5.2024

Marianne Huotari

Taiteilijatapaaminen 17.4. klo 17-18

Ilmoittautuminen s-postilla: info@virkkimuseo.com

Vapaa pääsy - tervetuloa!

Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Marianne Huotari (1986) tunnetaan pienistä paloista koostuvista keramiikkateoksistaan, jotka ovat inspiroituneet käsillä tekemisen perinteistä ja tekstiilipinnoista. Teokset vaativat lukemattoman määrän toistoja ja meditatiivisia työtunteja - paloihin ovat painautuneet Huotarin sormenjäljet. Hänen koskemaan kutsuvat teoksensa valmistuvat ateljeella Arabian taideosastolla Helsingissä. koskettamaan ja paljastavat tuhansien tuntien ajatukset.”

Kaino - The Sleeping Swan_Marianne Huotari.jpg

Kaino - nukkuva joutsen  2017,  50x70cm,
käsinrakennus- ja ompelu, keramiikka.

yarnish1_edited.png

Yarnish työpaja Virkki kotimuseossa 20.1.2024

Seams Helsinki järjesti yhdessä tekstiilitaiteilija Riikka Peltolan kanssa kotimuseossa työpajan, jossa kokeiltiin korinpunontatekniikkaa yhdessä opetellen. Seams Helsinki on avoin yhteisö, joka pyrkii edistämään kestävämpää muotikulttuuria perustuen mm. paikallisuuteen. Riikka Peltola on muodin osastolta Aalto yliopistosta valmistunut tekstiilitaiteilija, joka työskentelee erilaisten pehmeiden kuitumateriaalien parissa. Korinpunontatekniikka on Taitoliiton valitsema vuoden 2024 käsityötekniikka.

Aallon_Näytös21_kuvituskuva tiedotteesta.jpg
Tyyne-Kerttu Virkki-seminaari
17.3. 2023 klo 13-16

”Kohti kestävää kehitystä -tekstiilin tarina uudistuu”

PÄIVÄLEHDEN MUSEO / Auditorio, Ludviginkatu 2-4,

00130 Helsinki

Seminaari jatkaa edellisen seminaarin (2020) teemaa ja kiinnittää huomiota muodin, vaatesuunnittelun ja tekstiiliteollisuuden vastuullisuuteen: tekstiilijätteen vähentämiseen ja tekstiilien uudelleenkäytön mahdollisuuksiin sekä ympäristöystävällisempien materiaalien kehittämiseen.

Ajankohtaisen aihepiirin problematiikka ja meneillään olevat pyrkimykset valottuvat laajasti eri alojen asiantuntijoiden esityksissä. Ajankohtaisia teemoja käsittelevä, käsityöneuvos Tyyne-Kerttu Virkin muistoseminaari järjestetään nyt

20. kerran.

Osallistuminen ilmainen

Alkusanat

Silja Koskimies, assistentti

Tyyne-Kerttu Virkki -Säätiö

Tekstiili- ja muotialan kestävä kasvu: millä ehdoin ja miten?

Marja-Liisa Niinikoski, toimitusjohtaja

Suomen Tekstiili & Muoti ry

Unelma kestävistä tekstiilisysteemeistä

Minna Halme, professori