Tyyne-Kerttu Virkki -seminaari
17.3.
2023 klo 13-16

”Kohti kestävää kehitystä -tekstiilin tarina uudistuu”

PÄIVÄLEHDEN MUSEO / Auditorio, Ludviginkatu 2-4,

ilmoittautumiset:

info@virkkimuseo.com

Seminaari jatkaa edellisen seminaarin (2020) teemaa ja kiinnittää huomiota muodin, vaatesuunnittelun ja tekstiiliteollisuuden vastuullisuuteen: tekstiilijätteen vähentämiseen ja tekstiilien uudelleenkäytön mahdollisuuksiin sekä ympäristöystävällisempien materiaalien kehittämiseen.

Ajankohtaisen aihepiirin problematiikka ja meneillään olevat pyrkimykset valottuvat laajasti eri alojen asiantuntijoiden esityksissä. Ajankohtaisia teemoja käsittelevä, käsityöneuvos Tyyne-Kerttu Virkin muistoseminaari järjestetään nyt

20. kerran.

Osallistuminen ilmainen

OHJELMAA

Vastuullinen muotiteollisuus

Marja-Liisa Niinikoski, toimitusjohtaja,

Suomen Tekstiili & Muoti ry

Kotitalouksien kuluttajapoistotekstiilin hyödyntäminen kotimaisena raaka-aineena

Anna Garton, poistotekstiilin asiantuntija.

Lounais-Suomen Jätehuolto

Kiertotalous – tekstiili

Minna Halme, professori,

Aalto-yliopisto, FinixAalto

Visible mending – parsinta paikkaajana

Minttu Wikberg, tekstiilitaiteilija

Mallisto poistotekstiileistä

Katariina Rainio, opinnäyte, LAB

SYNNÖVE DICKHOFF
Syys- ja talvikautena

Synnöve Dickhoffin teoksia on esillä Virkki kotimuseossa 15.3.2023 saakka. Teokset ovat nähtävillä opastusten yhteydessä.

”Näissä Virkin kotimuseossa esillä olevissa teoksissa käsittelen elämän rajallisuuden ja katoavaisuuden teemoja. Elämän alku ja loppu ovat olemassaolomme perimmäisiä kysymyksiä ja taiteessani läsnä olevia aiheita."

synne6.jpg
PIRKKO.jpg
Pirkko Sallinen-Gimpl
1940 - 2022 In memoriam

Karjalaisuuden tutkija FT Pirkko Sallinen-Gimpl (ent Kovalainen) poistui keskuudestamme 10.2.2022, mutta hänen työnsä ja muistonsa elää.

Suru-uutinen koskettaa paitsi Tyyne-Kerttu Virkki-Säätiötä myös laajalti karjalaisen kulttuurin vaalijoita.

Evakkoperinne kiinnosti Pohjois-Karjalassa syntynyttä Pirkkoa jo ...