top of page

Virkillä vierailleet tekstiilitaitelijat

Synnöve Dickhoff
 

Syys- ja talvikautena 2022-23

"Näissä Virkin kotimuseossa esillä olevissa teoksissa käsittelen elämän rajallisuuden ja katoavaisuuden teemoja. Elämän alku ja loppu ovat olemassaolomme perimmäisiä kysymyksiä ja taiteessani läsnä olevia aiheita."

UM.jpg
Ulla-Maija Vikman
Syys- ja talvikautena 2020

Teos "Kaipuu", 2018 on maalattu reaktiivivärein viskoosilangoille ja oli nähtävillä Virkin kodissa elokuun loppuun 2020 saakka.

Ulla Pohjola
Kevät- ja kesäkautena 2020

”Tutkin taiteessani luonnon ja ihmisen kiertokulkua. Syntymä, elämä ja kuolema ovat olleet jo kauan teosteni aiheita. Yhdistän teoksissani kirjontaa, viljelemiäni kasveja, luonnon materiaaleja, kirpputoriesineitä sekä tempera- ja öljymaalausta. Teoksissani ja niiden aiheissa voi kokea kaiken, mitä ihminen kantaa mukanaan tiedostaen tai tiedostamatta. Kätkeytyminen, suojautuminen, muuttuminen, elämän hetkellisyys, ihmisenä olemisen mysteeri ja näkymättömän selittämätön läsnäolo toistuvat teoksissani. Henkilökohtainen työskentelytapa tuo yksityiset tunteet ja kuvamaailman yhteiseksi kokemukseksi. Kädellä ja sydämellä on parhaimmillaan intuitiivinen yhteys ja vuorovaikutus: välitön kosketus materiaaleihin, läsnäoloon ja hiljentymiseen ovat tärkeitä.”

Ulla pohjola.jpg
Sonja.jpg
Sonja Löfgren
Kevät ja kesäkautena 2019

Tukholmassa asuvan tekstiilitaiteilija Sonja Löfgrenin käsin kirjottuja teoksia oli esillä Virkin kotimuseossa keväästä elokuun loppuun saakka. 

Raija Rastas
Syys- ja talvikautena 2018

18. syyskuuta Merikannontiellä vietettiin Tyynen päivää tekstiilitaiteilija Raija Rastaan seurassa. Virkin näyttelyseinä sai Raija Rastaan 2 uutta teosta: vas. "Veden äärellä" sekä oik. "Virtaava".

Esitelmässä 23.10. Raija Rastas kertoi runsain työnäyttein laajasta työurastaan kirkkotekstiilien ja muun taiteen parissa.

Raija Rastas.jpg
Inka.jpg
Inka Kivalo
Kevät- ja kesäkautena 2018

Vieraanamme tekstiilitaiteilija Inka Kivalo torstaina 3. toukokuuta 2018.
Inka kertoi esillä olevista, väreissä hehkuvista gobeliineistaan, taiteestaan sekä urastaan.

Heli Tuori-Luutonen
2017

Tekstiilitaiteilijana Virkin kodissa esittäytyy Heli Tuori-Luutonen.

Esillä Merikannontiellä Tuori-Luutosen Suomen Käsityön ystäville suunnittelema Raita-ryijy.

helitl.jpg
Jokinen_kiertoradalla pap.jpg
Raija Jokinen
2016

Taiteilija Raija Jokinen aloitti taiteilijavierailujen sarjan Virkki kotimuseossa. Taiteessaan hän on kehittänyt oman tekniikan, jossa hän yhdistää maalausta, piirustusta, paperinvalmistusta, kirjontaa sekä tekstiiliä.

bottom of page