top of page
KAUDEN TAITELIJA VIRKILLÄ

Synnöve Dickhoffin teoksia on esillä Virkki Kotimuseossa 15.03.2023 saakka.
Teokset ovat nähtävillä opastusten yhteydessä.

Synnöve Dickhoffin Virkin kotimuseoon ripustama kahdeksan teoksen kokonaisuus rakentuu alunperin eri teossarjoihin kuuluvista töistä. Mukana on teoksia sarjoista Viimeinen kukinto ja Olemassaolo. Dickhoffin teokset ovat tarinallisia, ja elämänkaaren pohdinta on Dickhoffin teoksissa pitkään mukana kulkenut teema. Paperi- ja tekstiilipohjaiset teokset on tehty yhdistäen kirjontaa värjättyyn paperiin.

”Näissä Virkin kotimuseossa esillä olevissa teoksissa käsittelen elämän rajallisuuden

ja katoavaisuuden teemoja. Elämän alku ja loppu ovat olemassaolomme perimmäisiä kysymyksiä ja taiteessani läsnä olevia aiheita.

Teoksissa on kollaasimaisia yksityiskohtia, hyvin ohutta paperia, lankoja ja tekstiiliä fragmentteina. Pidän moneen muotoutuvista kevyistä materiaaleista, joita työstän käsin mm kirjomalla, sitomalla, parsimalla."

Synnöve Dickhoff (s. 1964 Petäjävesi) valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta tekstiilitaiteen laitokselta vuonna 1995. Valmistumisensa jälkeen Dickhoff on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin yhteisnäyttelyihin sekä ollut aktiivisesti mukana järjestämässä tekstiili- ja kuvataiteen ryhmänäyttelyitä eri puolille Suomea. Synnöve Dickhoffin teoksia on yksityiskokoelmissa, julkisissa tiloissa ja Valtion taidekokoelmissa.

Lue lisää taiteilijasta: Synnöve Dickhoff – Visual Artist (synnovedickhoff.com)

bottom of page